Υπέροχες, αφράτες γαλακτοφέτες


ΥΠΕΡΟΧΕΣ, ΑΦΡΑΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΦΕΤΕΣ

Υλικά
5 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μέλι
2 βανίλιες
40 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
2 κ.σ. νερό

Κρέμα
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
60 γρ. άχνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. μέλι
250 γρ. μασκαρπόνε
1 βανίλια

Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Αρχικά χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη μισή ζάχαρη.
Προσθέτουμε 1 κ.γ. μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και 2 κ.σ. νερό.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα και τα στερεά υλικά εναλλάξ σε δόσεις στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
Αδειάζουμε το παντεσπάνι σε λαδόκολλα στο ταψί και με τη μαρίζ το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 230 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 7 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Κρέμα
Βάζουμε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
Βάζουμε μέσα τη ζελατίνη, καλά στυμμένη, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και πέσει η θερμοκρασία του.
Μεταφέρουμε το μέλι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σύνθεση
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση με πριονωτό μαχαίρι.
Καλύπτουμε τη επιφάνεια με την κρέμα και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τυλιγμένο με μεμβράνη να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε μπάρες και αν θέλουμε τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.
Αφήνουμε σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθεί.


Credits:
Eleni Kalaitzidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ