
Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Υλικά: για 10 - 12 φέτες
- 200 γρ. κουβερτούρα περίπου 52% κακάο, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 5 κουταλιές κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
- 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
- κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη ή κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη ή διακοσμητική πολύχρωμη τρούφα, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη βάζω σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
- Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και, όταν η σοκολάτα λιώσει τελείως, προσθέτω το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τα τριμμένα φουντούκια.
- Συνεχίζω το μαγείρεμα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα υλικά να γίνουν ένας πολτός λείος, χωρίς κομματάκια.
- Τραβάω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω το μείγμα να κρυώσει αρκετά, αλλά να μην σφίξει. Τότε προσθέτω τα σπασμένα μπισκότα πτι-μπερ και ανακατεύω προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα.
- Κατά μήκος στο κέντρο του αδειάζω το μείγμα της σοκολάτας και τυλίγω τη λαδόκολλα σε ρολό, φτιάχνοντας έτσι μια χοντρούτσικη φραντζόλα.
- Στρίβω τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και βάζω το ρολό για 4 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει καλά.
- Για να το σερβίρω, το ξετυλίγω, κόβω όσες φέτες θέλω και ξανατυλίγω το υπόλοιπο ρολό με τη λαδόκολλα.
- Πασπαλίζω τις φέτες με κακό σκόνη, ζάχαρη ή την πολύχρωμη τρούφα και σερβίρω.
Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Νικολάου
