
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα κιλό ΜΟΣΧΑΡΙ ΧΤΕΝΙ το μισοβράζω πρώτα και μετά το σοτάρω με ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο.Σβήνω με ΚΡΑΣΙ.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί ρίχνω 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ περασμένες από το μούλτι, 1/2 κουτάλι ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ και ΖΕΣΤΟ ΖΩΜΟ που έχω κρατήσει και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να είναι έτοιμη δεμένη η σάλτσα!!
Τα Σκιουφικτά τα βρίσκουμε στα Κρητικά προϊόντα και τα μαγειρεύουμε με τον τρόπο που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία τους.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα Κρήτης και απολαμβάνουμε!!
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη