
ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα κιλό ΜΟΣΧΑΡΙ ΧΤΕΝΙ το μισοβράζω πρώτα και μετά το σοτάρω με ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο.
Σβήνω με ΚΡΑΣΙ.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί ρίχνω 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ περασμένες από το μούλτι, 1/2 κουτάλι ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ και ΖΕΣΤΟ ΖΩΜΟ που έχω κρατήσει και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να είναι έτοιμη δεμένη η σάλτσα!!
Τα Σκιουφικτά τα βρίσκουμε στα Κρητικά προϊόντα και τα μαγειρεύουμε με τον τρόπο που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία τους.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα Κρήτης και απολαμβάνουμε!!