Νηστίσιμο κέικ με σιμιγδάλι


ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ


Είναι τόσο νόστιμο όσο και το κανονικό με τα αυγά και το βούτυρο!

Υλικά

  • 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 7 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • Το ξύσμα και τον χυμό 2 μικρών πορτοκαλιών ή ενός μεγάλου και συμπληρώνουμε με καυτό νερό να γεμίσει ένα ποτήρι νερού
  • 2 βανίλιες
  • 1 χαρτάκι μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το χυμό με το νερό, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  2. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι.
  4. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη 45 λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
  5. Αφού περάσουν τα 45 λεπτά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε.
  6. Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι πασπαλισμένο με αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 με 50 λεπτά.
 


Credits: