
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Είναι τόσο νόστιμο όσο και το κανονικό με τα αυγά και το βούτυρο!
Υλικά
- 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 100 ml ηλιέλαιο
- 7 κουταλιές σούπας αλεύρι
- Το ξύσμα και τον χυμό 2 μικρών πορτοκαλιών ή ενός μεγάλου και συμπληρώνουμε με καυτό νερό να γεμίσει ένα ποτήρι νερού
- 2 βανίλιες
- 1 χαρτάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το χυμό με το νερό, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη 45 λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
- Αφού περάσουν τα 45 λεπτά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε.
- Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι πασπαλισμένο με αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 με 50 λεπτά.

