Λαζάνια με κιμά και λαχανικά



ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά για πυρέξ 22χ30:
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 πακέτο λαζάνια
1 καρότο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ξερό
1 κολοκύθι
1/2 μελιτζάνα
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
χυμό από 3 μεγάλες τομάτες
1 κύβο βοδινό
μοσχοκάρυδο
κανέλα
μπαχάρι
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
250 γρ. μαργαρίνη
10 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. γεμάτες (περίπου)
μοσχοκάρυδο
1 αυγό
100 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Αλάτι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω τον κιμά με το κρεμμύδι.
Έχω κόψει όλα μου τα λαχανικά σε πολύ μικρά καρέ (τετραγωνάκια) και τα προσθέτω και αυτά μέσα.
Ανακατεύω καλά.
Στη συνέχεια ρίχνω τον πελτέ, το χυμό από τις 2 τομάτες, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά. 
Προσθέτω λίγο νεράκι, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω να μαγειρευτεί.
Θέλουμε να έχει λίγο ζουμάκι.
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνω τη μαργαρίνη.
Προσθέτω το αλεύρι (κουταλιά - κουταλιά) και ανακατεύω μέχρι να γίνει μία πολύ πηχτή κρέμα.
Χαμηλώνω την φωτιά και προσθέτω σιγά - σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, αλάτι, μοσχοκάρυδο, το μισό τυράκι και ξανά ανακάτεμα.
Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω μέσα 1 αυγό.
Ανακατεύω πολύ γρήγορα.
Στο πυρέξ ή το ταψί μου, στον πάτο, απλώνω τον χυμό από την 1 τομάτα, λαδάκι, αλάτι και στρώνω 1 δόση από λαζάνια.
Από πάνω τους απλώνω το μισό κιμά.
Ξανά 1 δόση λαζάνια και από πάνω τον υπόλοιπο κιμά.
Άλλη 1 στρώση λαζάνια και μετά ρίχνω όλη την μπεσαμέλ.
Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυράκι και ψήνω στους 200 βαθμούς.


Credits: