Γαλακτομπούρεκο βουτηγμένο στο σιρόπι με κρέμα αφρό!


ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΦΡΟ!

Υλικά
9 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
9 αυγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3-4 βανίλιες
2 με 3 κουταλιές γεμάτες βούτυρο
Έξτρα βούτυρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι
750 γρ ζάχαρη
750 ml νερό
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, το βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Λιώνουμε το βούτυρο για τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα, ρίχνουμε την κρέμα, τα υπόλοιπα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί σιροπιάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


Credits:
Βασιλικη Μπερμπιλαγκα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ