
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά (για 2 άτομα)
- 1 κιλό σουπιές
- 1/2 κιλό κρεμμύδια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνα σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κρασοπότηρο λάδι
Εκτέλεση
- Πρώτα, βράζουμε τις σουπιές για 15 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό, έπειτα τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις σουπιές.
- Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου μισή ώρα, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα υλικά.
Το στιφάδο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Δημιουργός συνταγής: Aleka Thomaidou