Σουπιές Στιφάδο

ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ


Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 κιλό σουπιές 
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 φλιτζάνα σπιτική σάλτσα ντομάτας 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 
  • 1 κρασοπότηρο λάδι 


Εκτέλεση

  1. Πρώτα, βράζουμε τις σουπιές για 15 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό, έπειτα τα στραγγίζουμε καλά. 
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις σουπιές. 
  4. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν και σβήνουμε με το κρασί. 
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. 
  6. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου μισή ώρα, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα υλικά. 

Το στιφάδο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

Δημιουργός συνταγής: Aleka Thomaidou 
 
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget