Τούρτα Χιονούλα


ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ

Υλικά:
5 αυγά
135 γρ. ζάχαρη
155 γρ. αλεύρι φαρίνα, κοσκινισμένο
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις αλεύρι - βανίλια ενώ ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα σε τσέρκι Νο28.
Ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.

Σιρόπι:
Βράζουμε ένα ποτήρι νερού νερό με ένα ποτήρι νερού ζάχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα:
Βράζουμε 1 λίτρο γάλα με 6 κ.σ. ζάχαρη να ζεσταθεί.
Έχουμε βγάλει λίγο κρύο γάλα σε μπολάκι και έχουμε ρίξει μέσα 6 κ.σ. κόρν φλάουρ με 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι.
Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε μέσα 1 βανίλια, 50 γραμ.βούτυρο και 50 γραμ.καρύδα.

Συναρμολόγηση:
Βάζουμε τον ένα πάτο στο τσέρκι.
Σιροπιάζουμε με κουτάλι παντού.
Ρίχνουμε την κρέμα καυτή.
Βάζουμε πάνω τον άλλο πάτο.
Τον σιροπιάζουμε.

Σαντιγί:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 φλ.τσαγιού άχνη ζάχαρη και 2 κ.σ.γάλα φρέσκο.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα 50 γρ. καρύδα και ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά.
Τέλος βάζουμε τη σαντιγί γύρω και πλάγια από το γλυκό.
Ρίχνουμε και καρύδα πάνω και στα πλάγια και για διακόσμηση κερασάκια.


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ