
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας 500 γρ.
Γέμιση
- Ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο άνηθο
- 500 - 600 γρ. τυρί φέτα
- 1 - 2 αυγά
- Λίγο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να πασπαλίζουμε τα φύλλα
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθούν τα φύλλα και να φύγουν τα υγρά.
- Ρίχνουμε άνηθο και έτσι όπως είναι ζεστό θρυμματίζουμε μέσα λίγο από το τυρί να λιώσει. Το υπόλοιπο τυρί το αφήνουμε σε πιάτο για μετά.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Παίρνουμε ένα ταψί και με ένα πινέλο πασπαλίζουμε με βούτυρο.
- Βάζουμε 6 - 7 φύλλα έτσι ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά του ταψιού βουτυρωνωντας ανάμεσα σε κάθε φύλλο.
- Βάζουμε το σπανάκι και από πάνω τό τυρί.
- Από πάνω βάζουμε 6 - 7 φύλλα με τον ίδιο τρόπο και γυρνάμε τίς άκρες προς τά μέσα.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με μπόλικο βούτυρο και λίγο νερό.
- Κόβουμε σε κομμάτια, όχι όμως το κάτω φύλλο!, και ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου, με αντιστάσεις πάνω - κάτω μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα πάνω και κάτω.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα
