Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας



ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας 500 γρ.

Γέμιση
Ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο άνηθο
500 - 600 γρ. τυρί φέτα
1 - 2 αυγά
Λίγο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να πασπαλίζουμε τα φύλλα

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθούν τα φύλλα και να φύγουν τα υγρά.
Ρίχνουμε άνηθο και έτσι όπως είναι ζεστό θρυμματίζουμε μέσα λίγο από το τυρί να λιώσει. Το υπόλοιπο τυρί το αφήνουμε σε πιάτο για μετά.
Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα ταψί και με ένα πινέλο πασπαλίζουμε με βούτυρο.
Βάζουμε 6 - 7 φύλλα έτσι ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά του ταψιού βουτυρωνωντας ανάμεσα σε κάθε φύλλο.
Βάζουμε το σπανάκι και από πάνω τό τυρί.
Από πάνω βάζουμε 6 - 7 φύλλα με τον ίδιο τρόπο και γυρνάμε τίς άκρες προς τά μέσα.
Από πάνω πασπαλίζουμε με μπόλικο βούτυρο και λίγο νερό.
Κόβουμε σε κομμάτια, όχι όμως το κάτω φύλλο!, και ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου, με αντιστάσεις πάνω - κάτω μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα πάνω και κάτω.


Credits:
Άννα Αννούλα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας