Μπακαλιάρος γιαχνί


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΓΙΑΧΝΙ

Πεντανόστιμο φαγάκι!!

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 48 ώρες περίπου, αναλόγως το πάχος, του αλλάζοντας νερό
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
4 πατάτες
2 ντομάτες χωρίς φλούδα ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
6 - 7 κομμάτια μπακαλιάρο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
κύμινο

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες.
Τις ανακατεύουμε δυο - τρεις φορές να μυρίσουν και προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας πολύ καλά.
Κατόπιν αραιώνουμε τον πελτέ με νερό, το ρίχνουμε και συμπληρώνουμε νεράκι ίσα με τις πατάτες.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια απλώνουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου πάνω από τις πατάτες, ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειάζεται γιατί και ο μπακαλιάρος κατεβάζει νερό, και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου δέσει η σαλτσούλα και μελώσει το φαγητό μας.


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπακαλιάρος γιαχνί