Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και φύλλο κρούστας


ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στον τρίφτη 1200 γραμμάρια ΚΟΛΟΚΥΘΙ.
Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ΑΛΑΤΙ και αφήνουμε σε στραγγιστήρι για μια ώρα να βγάλει τα υγρά του.
Στύβουμε και προσθέτουμε:
1 κούπα ΖΑΧΑΡΗ 
1 κούπα ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ 
1 κούπα ΣΤΑΦΙΔΕΣ 
1 κούπα ΚΑΡΥΔΙΑ, σπασμένα
ΚΑΝΕΛΑ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1 φλυτζάνι του καφέ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 
Στο ταψί στρώνουμε ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ τα οποία αλείφουμε με ΒΟΥΤΥΡΟ λιωμένο.
Σε κάθε 4 φύλλα που στρώνουμε βάζουμε ΓΕΜΙΣΗ και στο τέλος τα γυρίζουμε προς τα μέσα προσθέτοντας το τελευταίο φύλλο και αλείφουμε με το βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε πασπαλισμένη με ΑΧΝΗ και ΚΑΝΕΛΑ. 


Credits: 
Stavros Tsalampounis
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και φύλλο κρούστας