Χυλοπίτες με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για τη σάλτσα

Λάδι
Ντομάτες
Πουμαρό
Πελτέ 1 κοφτή κουτ σούπας
Κρεμμύδι ξερό
Σκόρδο
Δάφνη
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Καυτερή πιπεριτσα
Χυλοπίτες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τις τριμμένες φρέσκιες ντομάτες, το πουμαρό, τον πελτέ, τη δάφνη, την πιπερίτσα προαιρετικά, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Τα μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και να πήξει η σάλτσα.
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.
Τις καίμε με λίγο βούτυρο ή λάδι.
Σερβίρουμε με Μυζήθρα τριμμένη.


Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni