Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι


ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
600 γρ σουπιές καθαρισμένες
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουταλιά τοματοπολτέ
1 ποτηράκι κρασιού κρασί (δεν είχα λευκό και έβαλα κόκκινο)
4-5 κόκκους μπαχάρι
2-3 γαρυφαλάκια
1 μικρό κομματάκι από ξύλο κανέλας
Μερικά κλωναράκια μάραθο, δίνει ωραία γεύση που θυμίζει ούζο και ταιριάζει στα θαλασσινά
Αλάτι - πιπέρι
400 γρ μακαρονάκι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι να μαραθεί, μαζί και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τον πελτέ να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τις σουπιές πλυμένες, κομμένες, στραγγισμένες και ανακατεύουμε.
Όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε νερό και τον μάραθο ψιλοκομμένο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 40 λεπτά.
Κανονίζουμε το νεράκι πόσο θα χρειαστεί και ρίχνουμε τα μακαρόνια, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.


Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ