
ΑΦΡΑΤΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Βράζω 1 κιλό ΠΑΤΑΤΕΣ και τις λιώνω με πιρούνι.
Βράζω 1 κιλό ΠΑΤΑΤΕΣ και τις λιώνω με πιρούνι.
Ψιλοκόβω 1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ και το περνάω από το τηγάνι με 2 κουταλιές ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ να πάρει λίγο χρώμα.
Το ρίχνω μέσα στο μπολ με την ΠΑΤΑΤΑ και συμπληρώνω λίγο ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ ή ΑΝΗΘΟ όποιος θέλει, ΑΛΑΤΙ και λίγη ΡΙΓΑΝΗ.
Αφήνω στην άκρη.
Για τη ζύμη
Από το ΝΕΡΟ που είχα βράσει τις πατάτες, βάζω 500 ml σε μια λεκάνη και περιμένω να κρυώσει λίγο.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Το ρίχνω μέσα στο μπολ με την ΠΑΤΑΤΑ και συμπληρώνω λίγο ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ ή ΑΝΗΘΟ όποιος θέλει, ΑΛΑΤΙ και λίγη ΡΙΓΑΝΗ.
Αφήνω στην άκρη.
Για τη ζύμη
Από το ΝΕΡΟ που είχα βράσει τις πατάτες, βάζω 500 ml σε μια λεκάνη και περιμένω να κρυώσει λίγο.
Έπειτα βάζω 10 γρ. ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, 2 κ.σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 1 κουταλιά ΖΑΧΑΡΗ, 850 γρ. ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις και λίγο ΑΛΑΤΙ.
Φτιάχνω τη ζύμη και περιμένω να ανέβει (περίπου 1 ώρα).
Φτιάχνω τη ζύμη και περιμένω να ανέβει (περίπου 1 ώρα).
Χωρίζω σε μικρά κομμάτια και ανοίγω σε στρογγυλό σχήμα, ρίχνω 1 κουταλιά από το μείγμα της ΠΑΤΑΤΑΣ και κλείνω.
Τα τηγανίζω σε ΗΛΙΕΛΑΙΟ και αφήνω σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν.
Βγήκαν τέλεια και αφράτα!!
Τα τηγανίζω σε ΗΛΙΕΛΑΙΟ και αφήνω σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν.
Βγήκαν τέλεια και αφράτα!!
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη
