Cheesecake


CHEESECAKE

Κλασική συνταγή σίγουρη επιτυχία!!!
Υπέροχο γευστικό και νόστιμο!

Υλικά
Κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού

Βάση
1 συσκευασία μπισκότα digestive
120 γρ. βούτυρο γάλακτος

Γαρνιτούρα
1 συσκευασία κομπόστα κεράσι
1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και στρώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 22cm.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε πάνω από το μπισκότο ομοιόμορφα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σουρώνουμε το ζωμό από την κομπόστα κεράσι.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη προαιρετικά (Αν δε θέλουμε δε βάζουμε καθόλου ζάχαρη).
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα.


Credits:
Marina Hatzidaki 
Cheesecakes