
Κλασική συνταγή σίγουρη επιτυχία!!!
Υπέροχο γευστικό και νόστιμο!
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού
120 γρ. βούτυρο γάλακτος
1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ζάχαρη
Υλικά
Κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού
Βάση
1 συσκευασία μπισκότα digestive120 γρ. βούτυρο γάλακτος
Γαρνιτούρα
1 συσκευασία κομπόστα κεράσι1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και στρώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 22cm.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε πάνω από το μπισκότο ομοιόμορφα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σουρώνουμε το ζωμό από την κομπόστα κεράσι.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη προαιρετικά (Αν δε θέλουμε δε βάζουμε καθόλου ζάχαρη).
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα.