Χταπόδι ψητό στο φούρνο


ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το ΧΤΑΠΟΔΙ και το βάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ, 4 κουταλιές ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ, 2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ και ΡΙΓΑΝΗ.
Το σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Όταν ψηθεί το κόβουμε σε κομματάκια, χτυπάμε ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΞΥΔΙ και ΡΙΓΑΝΗ και το ρίχνουμε πάνω σε αυτό.


Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ