Χταπόδι ψητό στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά το ΧΤΑΠΟΔΙ και το βάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ, 4 κουταλιές ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ, 2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ και ΡΙΓΑΝΗ.
Το σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Όταν ψηθεί το κόβουμε σε κομματάκια, χτυπάμε ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΞΥΔΙ και ΡΙΓΑΝΗ και το ρίχνουμε πάνω σε αυτό.


Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni