Ρεβιθοπατατοκροκέτες


ΡΕΒΙΘΟΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Με φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά, φέτα τυράκι και ζαμπονάκι, παναρισμένες με ψίχα ψωμιού!

Υλικά
Βρασμένες πατάτες 
Βρασμένα ρεβίθια
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Φέτα τυρί
Ζαμπονάκι (προαιρετικά)
Αυγά
Φρέσκα μυρωδικά: δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ψίχα ψωμιού τριμμένη
(όλα τα υλικά κατά βούληση)

Πολτοποιούμε πατάτες και ρεβίθια και προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Πλάθουμε τους κεφτέδες, βουτάμε σε αυγό και έπειτα σε ψίχα ψωμιού που κάνει την διαφορά.
Την ψίχα την ψήνουμε σε χαμηλή ένταση στην κουζίνα και την τρίβουμε στο μούλτι ή στο χέρι, δοκιμάστε το αξίζει πραγματικά!
Μπορούμε να κάνουμε ποσότητα και να την έχουμε για πολλές χρήσεις.
Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
Σερβίρουμε με σώς γιαουρτιού ή σπιτικό τζατζίκι.
 

Credits:
Stavros Tsalampounis
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ