Υπέροχα Ψωμάκια για burger και Σταφιδόψωμα



ΥΠΕΡΟΧΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ BURGER ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ

Εξαιρετικά νόστιμα και αφράτα!!!
Μου βγήκαν 17 κομμάτια!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ βάζω 2 κ.σ. ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις, 2 φακελάκια ΜΑΓΙΑ, 1 κ.γ. ΖΑΧΑΡΗ και λίγο χλιαρό ΝΕΡΟ.
Το αφήνω σκεπασμένο να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ βάζω 600 γρ ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ., 300 γρ. ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΛΕΥΡΙ, 2 κ.γ. ΑΛΑΤΙ και 1 κ.γ. ζάχαρη.
Κάνω λακκούβα και βάζω μέσα το ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ.
Ζυγίζω 600 ml ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ και αρχίζω να χτυπάω στην μεσαία ταχύτητα ενώ προσθέτω το ΝΕΡΟ. Χτυπάω για περίπου 7 λεπτά.
Μετά αφήνω την ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
Κάνω μπαλάκια την μισή δόση, περνάω με πινέλο ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ και πασπαλίζω με ΣΟΥΣΑΜΙ και αφήνω άλλη μισή ώρα.
Το υπόλοιπο μείγμα το ανοίγω σε χοντρό φύλλο περίπου 2 εκατοστών, πασπαλίζω ΚΑΝΕΛΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Ή ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ και ΣΤΑΦΙΔΕΣ και τυλίγω σε ρόλο.
Κόβω φέτες, σχηματίζω μπαλάκια και ακολουθώ την ίδια διαδικασία με τα σκέτα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Υπέροχα Ψωμάκια για burger και Σταφιδόψωμα