Τούρτα Kiss

Μια εντυπωσιακή τούρτα, με γεύση φράουλας και σοκολάτας, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

ΤΟΥΡΤΑ KISS


Μια εντυπωσιακή τούρτα, με γεύση φράουλας και σοκολάτας, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Ακολουθεί η συνταγή για να τη φτιάξετε βήμα προς βήμα.


Υλικά

Για το παντεσπάνι:
  • 7 αυγά 
  • 7 κ.σ. κοφτές αλεύρι 
  • 7 κ.σ. κοφτές ζάχαρη 
  • 3 κ.σ. γεμάτες κακάο 
  • 1 βανίλια 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 πρέζα αλάτι 

Για το σιρόπι:
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1 ½ κούπα νερό 
  • 1 κ.γ. λεμόνι 
  • 1 βανίλια 

Για την κρέμα Kiss:
  • 300 γρ. τυρί κρέμα 
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 23 καραμέλες φράουλα (π.χ. της O'lei) 
  • 2 σοκολάτες Lila Pause 

Για την γκανάς σοκολάτας:
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 1 κ.γ. μέλι 


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι: 
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις. 
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την πρέζα αλάτι στο μίξερ για 5-8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να πήξει. 
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των ξηρών υλικών στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. 
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψί Νο 28-30, καλυμμένο με λαδόκολλα, και ψήνουμε για 30 λεπτά. 
  5. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει. 

Για το σιρόπι: 
  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λεμόνι για 2 λεπτά. 
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. 
  3. Για την κρέμα Kiss: 
  4. Αλέθουμε τις καραμέλες φράουλας σε σκόνη. 
  5. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. 
  6. Προσθέτουμε την σκόνη από τις καραμέλες και τις σοκολάτες Lila Pause σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά. 
  7. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 

Για την γκανάς σοκολάτας:
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει (όχι να βράσει). 
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το μέλι. 
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει μια λεία γκανάς. 

Συναρμολόγηση: 
  1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 ή 3 οριζόντια κομμάτια. 
  2. Σιροπιάζουμε το κάθε κομμάτι παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι. 
  3. Απλώνουμε την κρέμα Kiss ανάμεσα στις στρώσεις του παντεσπανιού. 
  4. Καλύπτουμε την τούρτα με την γκανάς σοκολάτας. 
  5. Διακοσμούμε με επιπλέον κομματάκια σοκολάτας ή καραμέλες φράουλας, αν θέλουμε. 
  6. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν την σερβίρουμε, ώστε να σταθεροποιηθούν οι γεύσεις. 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Μια εντυπωσιακή τούρτα, με γεύση φράουλας και σοκολάτας, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.Μια εντυπωσιακή τούρτα, με γεύση φράουλας και σοκολάτας, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

  • Χοντρά, μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας (χωρίς μίξερ)
  • ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
  • Pancakes
  • PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
  • Κουλουράκια Βανίλιας με Πορτοκάλι
  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
    Recent Posts Widget