Τούρτα Kiss


ΤΟΥΡΤΑ KISS

Συνταγή για παντεσπάνι
7 αυγά
7 κ.σ κοφτές αλεύρι
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάω αυγά, ζάχαρη, βανίλια και αλάτι 5-8 λεπτά στο μίξερ να φουσκώσουν και να πήξουν.
Προσθέτω σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μίγμα σε τσέρκι Νο28-30 και ψήνω στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 λεπτά.

Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/5 κούπα νερό
1 κ.γ. λεμόνι
1 βανίλια
Το βράζω για 2 λεπτά

Κρέμα kiss
300 γρ. τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο
600 γρ. κρέμα γάλακτος
23 καραμέλες φράουλα της o'lei
2 σοκολάτες Lila pause

Εκτέλεση
Αλέθω τις καραμέλες να γίνουν σκόνη.
Χτυπάω τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν μια ωραία κρέμα και ρίχνω την σκόνη από τις καραμέλες και τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια και ανακατεύω.
Αν θέλω βάζω κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Γκανάς σοκολάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. σοκολάτα
1 κ.γ. μέλι


Credits:
Eleni Kalaitzidou