Πανσέτα γεμιστή


ΠΑΝΣΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2,5 κιλά ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ, ανοιγμένη.
Σε ένα μπολάκι έβαλα 3 κ.σ. BBQ SAUCE, 3 κ.σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, 1 κ.σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ, 1 κ.γ. ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟΥ και το ΧΥΜΟ από 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.
Άλειψα με αυτό το μείγμα το ΚΡΕΑΣ και από τις δύο πλευρές.
Πασπάλισα με ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ και ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ.
Σε 3 μέρη έβαλα ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ σε κομμάτια, φέτες ΜΠΕΪΚΟΝ και φέτες ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.
Τύλιξα το ΚΡΕΑΣ σε ρόλο, έβαλα δύο λαδόκολλες και το ακουμπησα στο κέντρο και το σφράγισα με αυτές σαν καραμέλα.
Έψησα στον αέρα στους 150 βαθμούς για 3 ώρες περίπου.
Μέλωσε και καραμέλωσε.
Στα τελευταία 20 λεπτά το άνοιξα να πάρει το χρώμα που ήθελα.


Credits: