Τσουρέκια αφρός της Γκόλφως

Αφράτα Τσουρέκια
Δείτε πώς θα φτιάξετε τα ωραιότερα τσουρέκια σκέτο αφρό με όλα τα μυστικά επιτυχίας τους!

Υλικά

  • 1350 γρ. αλεύρι για Τσουρέκια
  • 3 αυγά
  • 400 γρ.ζαχαρη
  • 320 γάλα χλιαρό
  • 300 νερό χλιαρό
  • 4 δάκρυα μαστίχας σκόνη
  • 11 γρ.μαχλεπι σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 5 γρ.κακουλε σκόνη
  • 75 γρ.νωπη μαγιά η 2,5 φακελάκια ξηρή
  • 170 γρ.βουτυρο μαλακό Δωδώνης αγελαδος
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά

Επάλειψη

  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές γάλα
  • φιλέ αμυγδάλου η σουσάμι

Πλέξιμο με δύο κοτσιδες, 250 γρ. η κάθε μία.
Πλέξιμο με 6 κοτσίδες, 100 γρ η κάθε μία

Ψήσιμο σέ λαδόκολλα, ζεστό φούρνο στους 160 αέρα για 35 λεπτά οι κοτσίδες οι μεγάλες .
Αν κάνετε μικρά περίπου στα 25 λεπτά ψήσιμο ανάλογα τον φούρνο σας.


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού