Γλυκό κερασάκι από την Έδεσσα



ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Υλικά
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού ξινό
1 ποτήρι νερό
1 βανίλια
χυμό από 1 λεμόνι

Πλύνω και βγάζω τα κουκούτσια.
Βάζω τα κεράσια στη ζάχαρη και τα αφήνω στο ψυγείο για περίπου 6 - 7 ώρες.
Στη συνέχεια τα κάνω μία βραση περίπου για 10 λεπτά.
Το σβήνω και το αφήνω ως την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα το βράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι αφου πρώτα ρίξω τη βανίλια και το χυμό από το λεμόνι.


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ