ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ
Υλικά
- 1 κιλό κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού ξινό
- 1 ποτήρι νερό
- 1 βανίλια
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλύνω και βγάζω τα κουκούτσια.
- Βάζω τα κεράσια στη ζάχαρη και τα αφήνω στο ψυγείο για περίπου 6 - 7 ώρες.
- Στη συνέχεια τα κάνω μία βραση περίπου για 10 λεπτά.
- Το σβήνω και το αφήνω ως την επόμενη μέρα.
- Την επόμενη μέρα το βράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι αφου πρώτα ρίξω τη βανίλια και το χυμό από το λεμόνι.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεώ
