
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΠΑΛΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρω το ΚΡΕΑΣ με 1 φλ. του τσαγιού ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ στην κατσαρόλα.
- Προσθέτω 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και 1 σκ. ΣΚΟΡΔΟ και τσιγαρίζω.
- Ρίχνω μετά 1 φλ. του τσαγιού ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ και μόλις εξατμιστεί προσθέτω 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ τριμμένες, 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ, 1 ΚΑΡΟΤΟ ψιλοκομμένο,1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ψιλοκομμένη, 1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λαδώνω λίγο το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ (αυτό το κάνουμε για να μη μας κολλήσει το κριθαράκι και να μας μείνει σπυρωτό).
- Σε ένα πυρέξ βάζω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρώ το ξυλάκι κανέλας, προσθέτω το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ και ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ (αν χρειάζεται) και ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου.
- Ελέγχω το νερό κι αν χρειάζεται βάζω πάντα ζεστό.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη