Γιουβέτσι με μοσχαράκι σπάλα



ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΠΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω το ΚΡΕΑΣ με 1 φλ. του τσαγιού ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ στην κατσαρόλα.
Προσθέτω 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και 1 σκ. ΣΚΟΡΔΟ και τσιγαρίζω.
Ρίχνω μετά 1 φλ. του τσαγιού ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ και μόλις εξατμιστεί προσθέτω 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ τριμμένες, 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ, 1 ΚΑΡΟΤΟ ψιλοκομμένο,1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ψιλοκομμένη, 1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λαδώνω λίγο το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ (αυτό το κάνουμε για να μη μας κολλήσει το κριθαράκι και να μας μείνει σπυρωτό).
Σε ένα πυρέξ βάζω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρώ το ξυλάκι κανέλας, προσθέτω το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ και ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ (αν χρειάζεται) και ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου.
Ελέγχω το νερό κι αν χρειάζεται βάζω πάντα ζεστό.


Credits:
ελενη τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ