Γκούλας σούπα με μοσχάρι



ΓΚΟΥΛΑΣ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

Υλικά:
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κιλά μοσχάρι, ποντίκι, κομμένο σε κύβους
1 κ.γ. μέλι
1/2 κιλό ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
4 καρότα κομμένα σε κύβους
1 μικρή σελινόριζα σε κύβους και λίγο από τους βλαστούς
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κοφτό κ.γ. κύμινο
1 κουταλιά ντοματοπολτό
2 τομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
1 κουταλιά μαύρο σουσάμι
1,5 - 2 λίτρα ζωμό κρέατος ή νερό

Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τη σελινόριζα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα.
Στη φάση αυτή προσθέτουμε το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τις πολτοποιημένες ντομάτες και το ζωμό του κρέατος.
Σιγοβράζουμε για καμιά ώρα ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στο τέλος προσθέτουμε το μαύρο σουσάμι.