
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κιλά μοσχάρι, ποντίκι, κομμένο σε κύβους
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/2 κιλό ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
- 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 4 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 μικρή σελινόριζα σε κύβους και λίγο από τους βλαστούς
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κοφτό κ.γ. κύμινο
- 1 κουταλιά ντοματοπολτό
- 2 τομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- 1 κουταλιά μαύρο σουσάμι
- 1,5 - 2 λίτρα ζωμό κρέατος ή νερό
Εκτέλεση
- Στην κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τη σελινόριζα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα.
- Στη φάση αυτή προσθέτουμε το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τις πολτοποιημένες ντομάτες και το ζωμό του κρέατος.
- Σιγοβράζουμε για καμιά ώρα ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Στο τέλος προσθέτουμε το μαύρο σουσάμι.


Δημιουργός συνταγής: Οι δημιουργίες της Τώνιας