
Υλικά
- 2 ποτήρια λάδι, όχι γεμάτα, εγώ έβαλα 1 ελαιόλαδο 1 ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με ένα κ.γ. σόδα
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 1 μπέικιν
- 1 ποτήρι χοντροκομμένα αμύγδαλα, όπως θέλουμε... εγώ τα έτριψα λίγο παραπάνω
- λίγη κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο
- 1 κιλό περίπου αλεύρι, εμένα μου πήρε 1 κιλό και 100 γραμμάρια ακόμα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τα υλικά, πλάθουμε μακρόστενα ψωμάκια, τα χαράζουμε, αν θέλουμε βάζουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο τα κόβουμε με μαχαιράκι σε χοντρές φέτες και τα ξαναψήνουμε για όσο θέλουμε. Εγώ δεν τα θέλω πολύ σκληρά,




Δημιουργός συνταγής: Μαρια Ροβιθακη