Παξιμαδάκια αμυγδάλου



ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Υλικά
2 ποτήρια λάδι, όχι γεμάτα, εγώ έβαλα 1 ελαιόλαδο 1 ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με ένα κ.γ. σόδα
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν
1 ποτήρι χοντροκομμένα αμύγδαλα, όπως θέλουμε... εγώ τα έτριψα λίγο παραπάνω
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
1 κιλό περίπου αλεύρι, εμένα μου πήρε 1 κιλό και 100 γραμμάρια ακόμα

Ζυμώνουμε τα υλικά, πλάθουμε μακρόστενα ψωμάκια, τα χαράζουμε, αν θέλουμε βάζουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο τα κόβουμε με μαχαιράκι σε χοντρές φέτες και τα ξαναψήνουμε για όσο θέλουμε. Εγώ δεν τα θέλω πολύ σκληρά,


Credits:
Μαρια Ροβιθακη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ