Τυρόπιτες και λουκανικόπιτες με ζύμη τύπου κουρού


ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΖΥΜΗ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΟΥ

Για την ζύμη
1 κεσεδάκι γιαούρτι (Ότι θέλουμε, εγώ έβαλα στραγγιστό)
1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο) και 1 μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο
1 αυγό
Λίγο αλατάκι
1 πακέτο (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 φάκελο μπέικιν)
Γέμιση ότι τυράκι θέλουμε (εγώ έβαλα στις τυρόπιτες τυρί κρέμα) ή λουκάνικα με λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα.

Από πάνω 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα ή νεράκι και αν θέλουμε σουσάμι.

Φτιάχνω ζυμαράκι μαλακό με τα υλικά και αφήνω μισή ωρίτσα στο ψυγείο. 
Ανοίγω φύλλο, όχι πολύ λεπτό, κόβω στρογγυλά φυλλαράκια, βάζω γέμιση, κλείνω σε μισοφέγγαρο, αλείφω με αυγό και ψήνω στους 180-190 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Credits:
Maria Kopidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ