Γαύρος μαρινάτος



ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

Υπέροχος μεζές!!

Υλικά:
Γαύρος
Κόκκινη πιπεριά
Πράσινη πιπεριά
Σκόρδο
Καρότο
Σπόρους κόλιανδρου
φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
σπορέλαιο
ξίδι λευκό

Εκτέλεση:
Καθαρίζω το γαύρο και τον πλένω πολύ καλά.
Σε σουρωτήρι βάζω εναλλάξ γαύρο και χοντρό αλάτι και από κάτω ένα πιάτο (στο οποίο θα βγάλει υγρά) και το τοποθετώ στο ψυγείο για 1 ημέρα.
Την επόμενη βγάζω το κεντρικό κόκκαλο (βγαίνει εύκολα).
Πλένω 2-3 φορές τα ψαράκια, τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και τα βάζω σε μπολ με το ξίδι να σκεπαστούν.
Τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τα βγάζω από το ξίδι και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας καλά.
Ετοιμάζω τα λαχανικά σε μπολ, βάζω και τα ψάρια και ανακατεύω.
Τα βάζω σε γυάλινα βάζα και γεμίζω με μια μίξη λίγο ελαιόλαδο και περισσότερο σπορέλαιο (το σκέτο ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγείο), κλείνω τα καπάκια και βάζω στο ψυγείο.


Credits:
Olga Sv