Κέικ με επικάλυψη μαρμελάδα βερίκοκο και καρύδα



ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ


Πάρα πολύ νόστιμο και αφράτο!


Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 200 ml λάδι ελαφρύ
  • 480 αλεύρι Φαριναπ ή 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα 1 λεμονιού


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε εναλλάξ γαλα - λαδι.
  3. Τέλος προσθέτουμε σιγα - σιγα το αλεύρι - βανίλια - ξυσμα.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας (28ν), ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
  5. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά.
  6. Μόλις το βγάζουμε από τον φούρνο όπως είναι καυτό το περνάμε με μαρμελάδα βερίκοκο με ένα πινέλο και τέλος ρίχνουμε την καρύδα.


ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou