Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο


ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Υλικά
800 γρ. σπανάκι (ψιλοκομμένο)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ( και το πράσινο μέρος τους)
Άνηθος
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι.
Σ' αυτό το σημείο ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
300γρ. φέτα που την προσθέτουμε στο τέλος.

Για τη ζύμη:
400 γρ. γιαούρτι
4 αυγά (τ' ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι καλά).
250 γρ. νερό
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι( ανακατεύουμε πάλι)
2, 3/4 της κούπας αλεύρι γοχ. που το ρίχνουμε στο τέλος σε δόσεις μέχρι να ενωθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ένα ταψί (εγώ χρησιμοποιώ ένα 36άρι ταψί).
Βάζουμε το 1/3 της ζύμης κάτω.
Από πάνω προσεχτικά την γέμιση και μετά την υπόλοιπη ζύμη (αφού την αραιώσουμε με λίγο νερό).
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ