Τυροπιτάκια - αλμυρά κρουασανάκια



ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ - ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Υλικά για τη ζύμη:
2 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1½ κ.γ αλάτι
2 αυγά
~1 κιλό αλεύρι (+-)

Γέμιση:
300 γρ.φετα
100 γρ.γραβιερα
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι και ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να αντέχει το χέρι μας.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα σε λεκάνη και προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη όπως αυτή από το τσουρέκι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, χωρίζουμε στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 μπαλίτσες.
Ανοίγουμε με το χέρι το ζυμάρι σε σχήμα Ο και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Γεμίζουμε, κλείνουμε τα τυροπιτάκια, βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και περνάμε από πάνω με ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για να γυαλίσουν.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε, τα μεταφέρουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με πετσέτα.

*η γέμιση μπορεί να αλλάξει με ότι σας αρέσει !!!!
*η συνταγή βγάζει 64 κομμάτια!!!!


Credits:
Φωτεινή Δαρδαμάνη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ