Στριφτή γλυκιά Κολοκυθόπιτα



ΣΤΡΙΦΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ 

Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας φρέσκο
150 γρ βούτυρο
100 γρ ελαιόλαδο

1.200 γρ κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
200 γρ καρυδόψιχα
200 γρ σταφίδα ξανθιά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1.5 κουταλιά σούπας κανέλλα Κεϋλάνης
1/4 κουτ γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1/4 κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

Έτριψα την κολοκύθα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Την έβαλα σε μεγάλο μπολ και έριξα όλα τα υλικά.
Ανακάτεψα καλά και την άφησα μισή ώρα να βγάλει τα υγρά της.
Έβαλα τη γέμιση σε σουρωτήρι και από κάτω ένα μπολ να μαζέψω τα υγρά.
Άνοιξα τα φύλλα, βουτύρωσα ένα, άπλωσα άλλο ένα από πάνω και έβαλα τη γέμιση κατά μήκος.
Τύλιξα ρολό και έβαλα στο ταψί.
Το ταψί μου είναι 30αρι.
Έβαλα στο φούρνο και έψησα για 20 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου στις αντιστάσεις.
Μετά έβγαλα το ταψί, έριξα το ζουμί που είχα στραγγίξει απ τη γέμιση από πάνω σιγά - σιγά με ένα κουτάλι να πάει παντού και έψησα για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Μόλις κρύωσε, έριξα από πάνω άχνη και κανέλα.


Credits:
Voula Damala
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ