Χοιρινό λεμονάτο με πιλάφι



ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά
1 κιλό χοιρινό τας κεμπάπ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη
1 καρότο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
Χυμό από μισό πορτοκάλι
1 κουταλιά κορν φλαουρ
Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 κοκους μπαχάρι

Πλένω το κρέας και το στεγνώνω.
Το βάζω στην κατσαρόλα να απορροφήσει τα υγρά.
Ρίχνω λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο, πιπέρι, μπαχάρι, σοτάρω και σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω ζεστό νερό να το σκεπάζει και βράζω περίπου για 1 ώρα.
Συμπληρώνω ζεστό νερό αν χρειαστεί και στο τέλος ρίχνω αλάτι.
Στύβω το λεμόνι, το πορτοκάλι, το κορν φλάουρ, λίγο νερό και το ριχνω πάνω στο κρέας.
Πασπαλίζω με ρίγανη και κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού.
Βράζω για 1 λεπτό και σερβίρω.

Για το πιλάφι:
2 κούπες ρύζι
4 κούπες νερό
Αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
Ανάμεικτα λαχανικά
2 κουταλιές βούτυρο


Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)