Ρεβίθια με πιπεριές στη γάστρα

Ρεβίθια στη γάστρα

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια χοντρά (μουσκεμένα από το βράδυ)
  • 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη ή πράσινη) κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό και 1 φρέσκο ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο μπούκοβο
  • γλυκιά πάπρικα
  • κίμινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ντομάτα (φρέσκια, πελτές, πουμαρό)


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια με τα δυο φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Λίγο πριν τα σβήσω ρίχνουμε αλάτι.
  3. Τα στραγγίζουμε, πετάμε τα φύλλα δάφνης και κρατάμε το ζωμό.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, γλυκιά πάπρικα, λίγο κίμινο, λίγο μπούκοβο και αλάτι - πιπέρι.
  6. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Στη γάστρα μας βάζουμε τα ρεβίθια, τη σάλτσα μας και λίγο από το ζωμό που έχουμε κρατήσει μέχρι να καλύψουμε τα ρεβίθια.
  9. Από πάνω ρίχνουμε λίγο δεντρολίβανο.
  10. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.


Credits:

Ανδριάνα Μεϊντανά
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ