ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
Για το χοιρινό
Υλικά
- λίγο λαδάκι
- 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- λίγο λευκό κρασί
- 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 4 κόκκους μπαχάρι
- λίγο μπούκοβο.
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί, ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το μπαλσάμικο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τους κόκκους μπαχάρι και λίγο μπούκοβο.
- Προσθέτουμε λίγο νεράκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις γίνει το κρέας διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από την φωτιά.
Για τον πουρέ πατάτας
Υλικά
- 6 μεγάλες πατάτες
- λίγο γάλα
- λίγο τυρί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τι πατάτες, αφού τις έχουμε κόψει στα τέσσερα, για 45 λεπτά.
- Μόλις βράσουν τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο από το ζουμάκι τους.
- Τις λιώνουμε με το πιρούνι.
- Σε ένα μπρίκι βάζουμε να ζεσταθεί λίγο γάλα. Το θέλουμε χλιαρό.
- Ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Δημιουργός συνταγής: Ανδριάνα Μεϊντανά
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!