Χοιρινό κατσαρόλας με πουρέ πατάτας

Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με πουρέ πατάτας

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ


Για το χοιρινό


Υλικά

  • λίγο λαδάκι
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια. 
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • λίγο λευκό κρασί
  • 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • λίγο μπούκοβο.
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • χυμός από 1 λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Σβήνουμε με λευκό κρασί, ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το μπαλσάμικο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τους κόκκους μπαχάρι και λίγο μπούκοβο.
  4. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  5. Μόλις γίνει το κρέας διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε ελαφρώς.
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά.


Για τον πουρέ πατάτας


Υλικά

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • λίγο γάλα
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τι πατάτες, αφού τις έχουμε κόψει στα τέσσερα, για 45 λεπτά. 
  2. Μόλις βράσουν τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο από το ζουμάκι τους.
  3. Τις λιώνουμε με το πιρούνι. 
  4. Σε ένα μπρίκι βάζουμε να ζεσταθεί λίγο γάλα. Το θέλουμε χλιαρό. 
  5. Ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε. 
  6. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μια κουταλιά της σούπας λάδι. 

Δημιουργός συνταγής: Ανδριάνα Μεϊντανά

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget