
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
Για το χοιρινό
Υλικά
- λίγο λαδάκι
- 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- λίγο λευκό κρασί
- 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 4 κόκκους μπαχάρι
- λίγο μπούκοβο.
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρω το κρέας σε μικρά κομμάτια.
- Στη συνέχεια ρίχνω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα.
- Σβήνω με λευκό κρασί, ρίχνω τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το μπαλσάμικο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τους κόκκους μπαχάρι και λίγο μπούκοβο.
- Προσθέτω λίγο νεράκι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις γίνει το κρέας διαλύω το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού, το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα και κουνάω ελαφρώς.
- Αποσύρω από την φωτιά.
Για τον πουρέ πατάτας
Υλικά
- 6 μεγάλες πατάτες
- λίγο γάλα
- λίγο τυρί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Βράζω τι πατάτες, αφού τις έχω κόψει στα τέσσερα, για 45 λεπτά.
- Μόλις βράσουν τις ρίχνω σε ένα μεγάλο μπωλ με λίγο από το ζουμάκι τους.
- Τις λιώνω με το πηρούνι.
- Σε ένα μπρίκι έχω βάλει να ζεσταθεί λίγο γάλα. Το θέλουμε χλιαρό.
- Ρίχνω στο μπωλ με τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύω.
- Στην συνέχεια ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Credits:
Ανδριάνα ΜεϊντανάΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ