Χοιρινό κατσαρόλας με πουρέ πατάτας

Χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με πουρέ πατάτας

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ


Για το χοιρινό


Υλικά

  • λίγο λαδάκι
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια. 
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • λίγο λευκό κρασί
  • 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • λίγο μπούκοβο.
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • χυμός από 1 λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρω το κρέας σε μικρά κομμάτια. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα.
  3. Σβήνω με λευκό κρασί, ρίχνω τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το μπαλσάμικο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τους κόκκους μπαχάρι και λίγο μπούκοβο.
  4. Προσθέτω λίγο νεράκι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά.
  5. Μόλις γίνει το κρέας διαλύω το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού, το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα και κουνάω ελαφρώς.
  6. Αποσύρω από την φωτιά.


Για τον πουρέ πατάτας


Υλικά

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • λίγο γάλα
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι


Εκτέλεση

  1. Βράζω τι πατάτες, αφού τις έχω κόψει στα τέσσερα, για 45 λεπτά. 
  2. Μόλις βράσουν τις ρίχνω σε ένα μεγάλο μπωλ με λίγο από το ζουμάκι τους.
  3. Τις λιώνω με το πηρούνι. 
  4. Σε ένα μπρίκι έχω βάλει να ζεσταθεί λίγο γάλα. Το θέλουμε χλιαρό. 
  5. Ρίχνω στο μπωλ με τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύω. 
  6. Στην συνέχεια ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μια κουταλιά της σούπας λάδι. 


Credits:

Ανδριάνα Μεϊντανά
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ