
ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
Απλά και νόστιμα!!!!
Υλικά
Για τους κεφτέδες
- 750 γρ κιμάς μοσχαρίσιος,
- 2 κρεμμύδια τριμμένα,
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και τριμμένο,
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο ούζο
- λάδι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο λάδι
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- φρέσκες ντομάτες
- πελτές ντομάτας
- αλάτι - πιπέρι
- 1 πακέτο κριθαράκι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τους κεφτέδες και βάζουμε στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και αφού έχουμε τηγανίσει τους κεφτέδες τους ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
- Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κριθαράκι, έτσι μένει σπυρωτό.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε τους κεφτέδες, προσθέτουμε νερό ζεστό και ρίχνουμε και το κριθαράκι.
- Ψήνουμε μέχρι να μελώσει (να είναι ζουμερό).