Γιουβετσάκι με κεφτέδες

Κριθαράκι γιουβέτσι με κεφτεδάκια

ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ


Απλά και νόστιμα!!!!


Υλικά 

Για τους κεφτέδες
  • 750 γρ κιμάς μοσχαρίσιος,
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα,
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και τριμμένο, 
  • σκόρδο 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο ούζο
  • λάδι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο 

  • λίγο λάδι
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • σκόρδο ψιλοκομμένο
  • φρέσκες ντομάτες
  • πελτές ντομάτας
  • αλάτι - πιπέρι

  • 1 πακέτο κριθαράκι


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τους κεφτέδες και βάζουμε στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και αφού έχουμε τηγανίσει τους κεφτέδες τους ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
  3. Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κριθαράκι, έτσι μένει σπυρωτό.
  4. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τους κεφτέδες, προσθέτουμε νερό ζεστό και ρίχνουμε και το κριθαράκι.
  5. Ψήνουμε μέχρι να μελώσει (να είναι ζουμερό).

ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!!



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget