Τούρτα Παγωτό με φράουλες και σοκολάτα

Μπισκοτογλυκό με φράουλες και σοκολάτα

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


H πιο γευστική Τούρτα Παγωτό!!


Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες, παγωμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ φράουλες πολτοποιημένες στο μουλτι με 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. Βιτάμ


Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε τα μπισκότα σε μία μακρόστενη φόρμα, στον πάτο και στα πλάγια.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
  3. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
  4. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα.
  5. Βάζουμε μια σειρά φράουλες στην μέση του μείγματος και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Κλείνουμε με μπισκότα.
  7. Βάζουμε διάφανη μεμβράνη και το κλείνουμε καλά.
  8. Το βάζουμε στην κατάψυξη για όλη την νύχτα.
  9. Την επόμενη μέρα κάνουμε το γλάσο λιώνοντας τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και το Βιτάμ.
  10. Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωμένο παγωτό, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και ρίχνουμε πάνω το γλάσο.
  11. Αφήνουμε για λίγο έξω, γαρνίρουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και στη συνέχεια βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget