
ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
H πιο γευστική Τούρτα Παγωτό!!
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες, παγωμένη
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
- 200 γρ φράουλες πολτοποιημένες στο μουλτι με 1 κ.σ. ζάχαρη
- 200 γρ κουβερτούρα
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. Βιτάμ
Εκτέλεση
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε μία μακρόστενη φόρμα, στον πάτο και στα πλάγια.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα.
- Βάζουμε μια σειρά φράουλες στην μέση του μείγματος και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Κλείνουμε με μπισκότα.
- Βάζουμε διάφανη μεμβράνη και το κλείνουμε καλά.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για όλη την νύχτα.
- Την επόμενη μέρα κάνουμε το γλάσο λιώνοντας τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και το Βιτάμ.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωμένο παγωτό, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και ρίχνουμε πάνω το γλάσο.
- Αφήνουμε για λίγο έξω, γαρνίρουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και στη συνέχεια βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη.