Πικάντικη σούπα με σκόρδο, αγγουράκι τουρσί και τορτίγιες



ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ



Υλικά:

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 μεσαία καρότα
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 4 - 5  σκ. σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 1 σέλερι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 1 μεσαία ντομάτα
  • 70 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 - 1 ½ λίτρο νερό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, χονδρό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • κύμινο
  • πάπρικα, καυτερή

Για το σερβίρισμα:
  • αγγουράκι τουρσί
  • 2-3 τορτίγιες, ψημένες
  • φρέσκο ελαιόλαδο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα, την πατάτα, τα σκόρδα, το πράσο, το σέλερι, όλα χοντροκομμένα μαζί με την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά να αρχίζουν να διαφανίζουν τα λαχανικά μας, ύστερα προσθέτουμε μέσα το αγγουράκι τουρσί, την ντομάτα, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα και αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε μέσα τον κύβο λαχανικών, το νερό, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά.
  4. Περίπου 10 λεπτά πριν τραβήξουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος κρατώντας προαιρετικά λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα.
  5. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά μας, σβήνουμε την φωτιά και χτυπάμε με το ράβδο-μπλέντερ μέχρι να διαλυθούν τελείως.

Για το σερβίρισμα:
  1. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε λίγη από την σούπα μας, αγγουράκι τουρσί χοντροκομμένο, μερικά κομμάτια από τις τορτίγιες, ελαιόλαδο, μαϊντανό, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος που έχουμε κρατήσει

Tips:
  1. Για να μην σας βγει πολύ αραιή η σούπα, βάλτε νερό μέχρι να καλυφτούν τα λαχανικά και όταν την χτυπήσετε προσθέστε βραστό νερό κατά βούληση.
  2. Άμα δεν έχετε ράβδο-μπλέντερ μπορείτε να το κάνετε στο multi σε δόσεις.

ΠΗΓΗ: Alex Foukas



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget