
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Εύκολο γλυκό που οπτικά είναι ένα έργο τέχνης!
Υλικά
Παντεσπάνι- 9 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια Φαρινάπ
- 1 μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 8 κ.σ. νερό
- 4 κ.σ. κακάο
Σιρόπι
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- μια φλούδα λεμόνι
- μια βανίλια.
Για την κρέμα
- 2 κουτιά σαντιγί, στο μεταλλικό κουτί
- 2 κουτιά έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Τα ασπράδια μαρέγκα τα ρίχνουμε στο τέλος και ανακατεύουμε χωρίς μίξερ.
- Αφού ψήσουμε, κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια.
- Σιροπιάζουμε και χτυπάμε 2 σαντιγί Γιώτης στο μεταλλικό κουτί με 2 καραμελωμένα ζαχαρούχα.
- Στρώνουμε τη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και σιροπιάζουμε ξανά.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, τρίβουμε κουβερτούρα και βάζουμε και λίγη Μερέντα.
Δημιουργός συνταγής: Σπυριδουλα Δημοπουλου
