Πάστα ταψιού με κρέμα καραμέλα

Πάστα καραμέλας

ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ


Εύκολο γλυκό που οπτικά είναι ένα έργο τέχνης!


Υλικά

Παντεσπάνι
  • 9 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 ποτήρια Φαρινάπ
  • 1 μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 8 κ.σ. νερό
  • 4 κ.σ. κακάο

Σιρόπι
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • μια φλούδα λεμόνι
  • μια βανίλια.

Για την κρέμα
  • 2 κουτιά σαντιγί, στο μεταλλικό κουτί
  • 2 κουτιά έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Τα ασπράδια μαρέγκα τα ρίχνουμε στο τέλος και ανακατεύουμε χωρίς μίξερ.
  3. Αφού ψήσουμε, κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια.
  4. Σιροπιάζουμε και χτυπάμε 2 σαντιγί Γιώτης στο μεταλλικό κουτί με 2 καραμελωμένα ζαχαρούχα.
  5. Στρώνουμε τη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και σιροπιάζουμε ξανά.
  6. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, τρίβουμε κουβερτούρα και βάζουμε και λίγη Μερέντα.


Δημιουργός συνταγής: Σπυριδουλα Δημοπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget