Cheesecake Βύσσινο φανταστικό!

CHEESECAKE ΒΥΣΣΙΝΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!
Υλικά:
- 220 γρ μπισκότα
- 110 γρ βούτυρο
- 400 τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 470 γρ κρέμα γάλακτος
- 80 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κομπόστα βύσσινο
- 1 και 1/2 κουταλιά κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκι Νο26 και πατάμε με ένα κουτάλι να ισιώσει.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να σφίγγει ρίχνουμε σιγά - σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Βγάζουμε από το ψυγείο το παγωμένο μείγμα μπισκότων και απλώνουμε από πάνω απαλά την κρέμα.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Την επόμενη μέρα κάνουμε το γλάσο.
- Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και κρατάμε το σιρόπι.
- Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε να διαλυθεί και το βάζουμε στη φωτιά, στο χαμηλό, να δέσει για 1 λεπτό.
- Το κατεβάζουμε, ρίχνουμε μέσα το βύσσινο και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το απλώνουμε πάνω από το Cheesecake.
Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget