
ΚΕΪΚ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 4 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα γάλα φρέσκο
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 κούπες τριμμένα καρύδια
Σιρόπι
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Γλάσο
- 125 γρ. κουβερτούρα μαύρη
- 5 κ.σ. νερό
- 5 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά που τα αναγράφονται.
- Ρίχνουμε σε 32 λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 50 λεπτά.
- Βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας τη σοκολάτα με το λάδι και το νερό.
- Σιροπιάζουμε ΖΕΣΤΟ γλυκό με ΚΡΥΟ σιρόπι.
- Όταν κρυώσει το γλυκό απλώνουμε το γλάσο, το αφήνουμε να κρυώσει και τέλος το κόβουμε σε κομμάτια και στολίζουμε με τριμμένο καρύδι.
- Το γλάσο δεν είναι απαραίτητο, αν θέλουμε δεν το βάζουμε.
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni