Κουλουράκια βουτύρου



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Κουλουράκια βουτύρου αφρός που λιώνουν στο στόμα!!


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.(έβαλα φαρίνα)
  • 300 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 300 γρ. βούτυρο (έβαλα τύπου Κέρκυρας)
  • 120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλί
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο λαδάκι για το άλειμμα 


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τα αυγά, τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να μαζευτεί το μίγμα.
  3. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ωραία και απαλή ζύμη.
  4. Ανακατεύουμε 1 αυγό με λίγο λαδάκι και περνάμε τα κουλουράκια από πάνω.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.


Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni, συνταγή Katerina Kostanasiou-Tatsi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!