Κουλουράκια βουτύρου



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Κουλουράκια βουτύρου αφρός που λιώνουν στο στόμα!!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.(έβαλα φαρίνα)
300 γρ. ζάχαρη λευκή
300 γρ. βούτυρο (έβαλα τύπου Κέρκυρας)
120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλί
50 γρ. γάλα
2 αυγα
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Χτύπησα με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Πρόσθεσα το μισό αλεύρι, τα αυγα, τα υπόλοιπα υλικά και χτύπησα μέχρι να μαζευτεί το μίγμα.
Τέλος έριξα το υπόλοιπο αλεύρι και ζύμωσα με τα χέρια μέχρι που έγινε μια ωραία και απαλή ζύμη.
Ανακάτεψα 1 αυγό με λίγο λαδάκι και πέρασα τα κουλουράκια μου από πανω.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.


Credits: Katerina Kostanasiou-Tatsi (συνταγή), Olga Karagianni (εκτέλεση)