
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Κουλουράκια βουτύρου αφρός που λιώνουν στο στόμα!!
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.(έβαλα φαρίνα)
- 300 γρ. ζάχαρη λευκή
- 300 γρ. βούτυρο (έβαλα τύπου Κέρκυρας)
- 120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλί
- 50 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο λαδάκι για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τα αυγά, τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να μαζευτεί το μίγμα.
- Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ωραία και απαλή ζύμη.
- Ανακατεύουμε 1 αυγό με λίγο λαδάκι και περνάμε τα κουλουράκια από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.