
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι για πίτες + 230 γρ. για το αλεύρωμα των φύλλων
- 2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας ξυδι
- 1 κ.γ. μαγιά ξηρή
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 1 κολοκύθα μικρή
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. σταφίδες
- 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
Τρίβουμε την κολοκύθα σε σουρωτήρι, αφήνουμε να στραγγίξει καλά και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε μπαλίτσες τις οποίες ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια.
- Ανά 3 φυλλαράκια, βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα και ανοίγουμε λεπτά φύλλα.
- Βάζουμε στην άκρη του φύλλου γέμιση, το ρολάρουμε δυο φορές και το κόβουμε.
- Στριφογυρνώντας το τό τοποθετούμε στο ταψί.
- Όταν τελειώσουμε όλη την διαδικασία βουτυρώνουμε την πίτα πολύ καλά με λιωμένο βούτυρο (250 γρ) και τοποθετούμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά.
