Κολοκυθόπιτα στριφτή



ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι για πίτες + 230 γρ. για το αλεύρωμα των φύλλων
2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξυδι
1 κ.γ. μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη

Για τη γέμιση

1 κολοκύθα μικρή
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σταφίδες
200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κανέλα

Τρίβουμε την κολοκύθα σε σουρωτήρι, αφήνουμε να στραγγίξει καλά και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. 


Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε μπαλίτσες τις οποίες ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια.
Ανά 3 φυλλαράκια, βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα και ανοίγουμε λεπτά φύλλα.
Βάζουμε στην άκρη του φύλλου γέμιση, το ρολάρουμε δυο φορές και το κόβουμε.
Στριφογυρνώντας το τό τοποθετούμε στο ταψί.
Όταν τελειώσουμε όλη την διαδικασία βουτυρώνουμε την πίτα πολύ καλά με λιωμένο βούτυρο (250 γρ) και τοποθετούμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou