
Υλικά
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 2 κρέμες στιγμής Γιώτης
- 1 φακελάκι garni
- το ανάλογο γάλα για τις κρέμες στιγμής και το garni
- 1 κουτάκι ζελέ ανανά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να αποκτήσει υφή σαν γιαούρτι ή μαρμελάδα, όχι πολύ υγρό.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τις δύο κρέμες στιγμής με το αντίστοιχο γάλα.
- Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το φακελάκι garni με 200 ml γάλα και το ανακατεύουμε μαζί με την κρέμα στιγμής.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ή πυρέξ, στρώνουμε μία στρώση με μπισκότα ελαφρώς βουτηγμένα σε κρύο γάλα.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα κρέμας πάνω από τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Αφήνουμε το γλυκό να σταθεροποιηθεί λίγο στο ψυγείο.
- Όταν το ζελέ έχει αποκτήσει τη σωστή υφή, το απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου