
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υπάρχουν άνθρωποι που τα λατρεύουν ή τα μισούν, εγώ τα λατρεύω!
Υλικά
- 5 λευκά μανιτάρια
- Ελαιόλαδο
- 1/2 ξερό κρεμμύδι
- Λίγη κόκκινη πιπεριά
- Λίγο λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 150 γραμμάρια Pummaro
- 4-5 ντοματίνια
- Λίγη γλυκιά πάπρικα
- Μαϊντανός
- 2 φλιτζανάκια του ελληνικού μέτριο κριθαράκι
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το Pummaro, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, λίγη γλυκιά πάπρικα και τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα δύο ποτήρια νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι του.