Κριθαράκι με μανιτάρια

Κριθαράκι μανιτάρια

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Υπάρχουν άνθρωποι που τα λατρεύουν ή τα μισούν, εγώ τα λατρεύω!


Υλικά

  • 5 λευκά μανιτάρια
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • Λίγη κόκκινη πιπεριά
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 150 γραμμάρια Pummaro
  • 4-5 ντοματίνια
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • Μαϊντανός
  • 2 φλιτζανάκια του ελληνικού μέτριο κριθαράκι
  • 2 ποτήρια νερό



Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  2. Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε το Pummaro, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, λίγη γλυκιά πάπρικα και τον μαϊντανό.
  6. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε τα δύο ποτήρια νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι του.

Σημείωση: Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές γιατί ήθελα να κάνω λίγο φαγητό, βγήκαν περίπου 2 πιάτα γιατί το τρώω μόνο εγώ.


Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget