
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Υλικά:
- 250 ml χυμό πορτοκάλι
- 280 γρ. ζάχαρη
- 250 ml σπορέλαιο
- 50 ml κονιάκ
- 5 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη. Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρώς.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης περίπου 30 γρ. και τα πλάθουμε σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35 λεπτά.