
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ - ΧΟΤ ΝΤΟΓΚ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά για 12 τεμάχια:
- 700 γρ αλεύρι
- 300 ml γάλα
- 100 ml λάδι
- 1 αυγό + 2 ασπράδια
- 1 και μισό
- κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 11 γρ ξηρή μαγιά
- 2 κρόκοι αβγών + λίγο γάλα να αλείψουμε από πάνω
- Λουκάνικα χοτ ντογκ
Για τη σάλτσα:
- 10 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
- 2 κουταλιές της σούπας (σαλτα-πελτε σπιτικό)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε τη μαγιά και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το ελαφρώς ζεσταμένο γάλα στο οποίο έχει διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το αυγό + τα ασπράδια.
- Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, την οποία αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά με μια ώρα, αυτό εξαρτάται και από τη ζέστη που φουσκώνει η ζύμη .
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη, τα κάνουμε μπαλάκια και μετά ανοίγουμε λίγο το καθένα σε οβάλ σχήμα περίπου στο μέγεθος του λουκάνικου.
- Απλώνουμε πάνω στη ζύμη μια κουταλιά από τη σάλτσα, τοποθετούμε το λουκάνικο και πιέζουμε καλά τις άκρες της ζύμης.
- Τακτοποιούμε 6 κομμάτια στο ταψί.
- Τα αφήνουμε πάλι σκεπασμένα να φουσκώσουν λίγο και μετά αλείφουμε με τον κρόκο από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180° με αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.



