
ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Επιτέλους καλοκαιράκι ευκαιρία για μεζεδάκια και παρέα!
Υλικά
- Λίγο ελαιόλαδο
- 4 λουκάνικα Τρικάλων, κομμένα σε κομμάτια
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
- 100 ml πουμαρό
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι κατά βούληση
- Λίγη ρίγανη
- 1/2 ποτήρι νερό
- Λίγος φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Φρέσκο ψωμί, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε ένα σφηνάκι ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές (κόκκινες και πράσινη) και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το πουμαρό, τον πελτέ ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Τέλος, προσθέτουμε λίγο φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί για να βουτάμε στη νόστιμη σάλτσα.