
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Τα πιο νόστιμα, αφράτα μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα!
Υλικά:
- 70 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 220 γρ. αλεύρι
- Μαρμελάδα βερίκοκο για γέμιση
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και σχηματίζουμε τα μπισκότα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα αν θέλουμε.
Η επιτυχία οφείλεται στο καλό χτύπημα του βουτύρου ούτως ώστε όταν μπει το αλεύρι να έχουμε μια πολύ πολύ αφράτη ζύμη!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
