Μπισκότα βουτύρου



ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Τα πιο νόστιμα, αφράτα μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα!


Υλικά:

  • 70 γρ. βούτυρο 
  • 70 γρ. ζάχαρη 
  • Μια πρέζα αλάτι 
  • 1 βανίλια 
  • 1 αυγό 
  • 220 γρ. αλεύρι 
  • Μαρμελάδα βερίκοκο για γέμιση 


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί. 
  3. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. 
  4. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ. 
  5. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και σχηματίζουμε τα μπισκότα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά. 
  7. Αφού κρυώσουν, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα αν θέλουμε.
Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια. Αν θέλουμε περισσότερα, διπλασιάζουμε τη δόση.
Η επιτυχία οφείλεται στο καλό χτύπημα του βουτύρου ούτως ώστε όταν μπει το αλεύρι να έχουμε μια πολύ πολύ αφράτη ζύμη!

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget