
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ
Εύκολο, νόστιμο, γλυκό... φαγητό!! Η υφή του, είναι, σαν να τρως λουκουμάδες!
Μπορείτε, να το φτιάξετε, για συνοδευτικό, σε ένα τραπέζι, όμως, θα αφήσετε τα υπόλοιπα φαγητά, για αυτό!
Υλικά
Για τον χυλό:- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάκι σόδα
- Λίγο αλάτι
Για τις μελιτζάνες:
- Μελιτζάνες (προτίμησα Σαντορίνης), κομμένες σε φέτες
- Νερό
- Αλάτι
Για το τζατζίκι:
- Γιαούρτι αγελαδινό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αγγούρι, τριμμένο και στραγγισμένο
- Ελαιόλαδο
- Ελάχιστο ξύδι
- Μερικά ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό με το αλεύρι, τη σόδα και λίγο αλάτι και τον αφήνουμε για δύο ώρες στην άκρη.
- Σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι, βάζουμε τις κομμένες σε φέτες μελιτζάνες για μία ώρα, ώστε να τις σκεπάζει το νερό.
- Όταν ο χυλός έχει βγάλει φουσκάλες, στίβουμε τις μελιτζάνες, τις περνάμε από τον χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
- Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με δροσερό τζατζίκι. Για το τζατζίκι, ανακατεύουμε το γιαούρτι με αλάτι, πιπέρι, τριμμένο και στραγγισμένο αγγούρι, ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου.

Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη