
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Δεν χρειάζονται πολλά υλικά, λίγα και καλά!
Όσοι το φτιάξετε θα γευτείτε, κάτι πολύ νόστιμο!!
Υλικά
- 1.5 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες, λεπτές
- 300 γρ. σκληρό κεφαλοτύρι, κομμένο σε φετάκια
- 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. ζάχαρη (κοφτές)
- 1 μεγάλο νεροπότηρο νερό
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Περνάμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι με ελαιόλαδο αφού τις έχουμε καθαρίσει, πλύνει και χαράξει κατά μήκος.
- Για αυτό το φαγητό, δεν πηγαίνουν οι παχουλές μελιτζάνες, για να βγαίνουν όμορφα, στο πιάτο. Επίσης, τώρα που η μελιτζάνα, είναι στις αρχές της, δεν χρειάζεται και ξεπίκρισμα, να τις αφήσουμε δηλαδή, σε νερό με αλάτι, για κάποια ώρα. Αυτή η διαδικασία, γίνεται αργότερα χρονικά. Βέβαια, για όποιον ή όποια θέλει επιπρόσθετα να το κάνει, μπορεί.
- Στρώνουμε τις μελιτζάνες δίπλα-δίπλα σε ταψί 28cm και τους βάζουμε 300 γρ. κεφαλοτύρι σε φετάκια. Χρησιμοποιούμε κεφαλοτύρι για να μείνει ακέραιο μέσα σε κάθε μελιτζάνα και να μη χαθεί.
- Στο τηγάνι που περάσαμε τις μελιτζάνες, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για δύο λεπτά.
- Γαρνίρουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα.
- Ψήνουμε στους 180°C με κάτω αντίσταση και αερόθερμο, μέχρι οι μελιτζάνες να πάρουν ωραίο χρώμα και να μελώσουν, μένοντας μόνο με τη σάλτσα τους.



Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη